Wij werken in de salon volgens het Anbos covid 19 protocol. Lees de maatregelen.


Zie jij door de bomen het bos niet meer? Weet jij ook niet meer welk product nou echt goed voor je huid is? Op de tv zie je zoveel reclames dit product is goed om er jonger uit te zien en dit product krijgt je huid meer vocht. Maar weet jij dan wat echt goed is voor je huid? Om een goed resultaat te behalen, is het allereerste belangrijk: WAT HEEFT MIJN HUID NODIG en ook WAAR WIL IK VAN AF!

In deze blog help ik je een beetje op weg, ik zal een van de bomen weer laten zien.

Ten eerste is het belangrijk dat je goed weet welke huidtype en huidconditie je hebt. En natuurlijk is het ook belangrijk wat jij graag aan je huid zou willen verbeteren. Laat je huid weer een keer analyseren, door middel van Facemapping een huidanalyse. Een schoonheidsspecialiste ziet in een oog opslag wat je huid nodig is. En samen kan je naar een mooi resultaat werken.

Daarnaast is het belangrijk te weten welke werkzame stoffen zitten in een verzorgingsproduct. MAAR bovendien is het belangrijk dat er in het product geen harde alcohol, minerale oliën en parfum in zitten.

Minerale oliën

Ik ga je eerst vertellen over een ingredient die je huid afsluit. Je kunt je voorstellen dat dit niet goed is als je pukkels hebt, het is eigenlijk voor geen enkele huidtype/conditie goed. Moet je je voorstellen dat jij de hele dag met de ramen dicht binnen zit en geen zuurstof krijgt. Dat is nou het effect van MINERALE OLIEN.

Minerale oliën is een goedkoop product uit de petroleumindustrie. Het is een overblijfsel bij het maken van onder andere olie en benzine.

Wat is het effect voor je huid?

Minerale olien verstoppen de porien, waardoor je sneller puisjes en oneffenheden krijgt. Wanneer je puistjes hebt, dan kan het nog erger worden. Dit heeft een negatief effect op je huidverbetering. Minerale olien is een ondoorlaad bare film dat op de huid wordt gelegd. Deze film sluit de huid af, er kan niets meer in en uit de huid, je huid kan niet meer goed ademen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat op termijn de natuurlijke huidbarriËre van de huid aantast. De natuurlijke barrière van de huid zorgt voor bescherming en afweer voor negatieve invloeden van buitenaf.

Doordat de minerale oliën de huid afsluiten, kan er niets meer in de huid en niets meer uit de huid. De ondoorlaatbare film zorgt er ook voor dat de huid niet goed kan ademen.

De verstorende werking van minerale olie komt normaal gezien pas tot uiting als u met het gebruik van die producten stopt. Eens vrij van de minerale oliÎn zal de natuurlijke huid barrière zich proberen te herstellen. De huid gaat nu zelfs zijn werk doen. Eventuele onderliggende huidproblemen kunnen nu tot uiting komen. De huid kan daarbij nog een tijdje droog, jeukerig en ongemakkelijk aanvoelen. Soms ontstaan er ook kleine rode vlekjes en minipuistjes.

Dit alles is van voorbijgaande aard. Afhankelijk van de veerkracht en het herstelvermogen van de huid duurt dit herstelproces enkele dagen tot – eerder uitzonderlijk – enkele weken. Minerale oliën worden ook wel aangeduid met paraffine, Vaseline, Micro Wax, Mineral Oil, Petrolatum , Paraffinum-Liquidum,Paraffinum-Subliquidum, Cera Microcristallina, Microcrystalline Wax, Ozokerit, Ceresin, Eucerin (dit is een mix van natuurlijke en minerale olie), Cera microcristallina, Isoparaffin (C11-12-13-14), Eucerit Microcrystalline wax, PVP/VA copolymeer, Acetone (Aceton), Propyl alchol/ Propanol Isopropanol/Isopropyl alcohol.

Wanneer jij een beter en gezondere huid wilt en een beter resultaat, het ik tips voor je opgeschreven. Daarnaast is het belangrijk om samen met je schoonheidsspecialist te kijken wat nou werkelijk goed voor je is.

Tips

  1. Laat je adviseren door een schoonheidsspecialist. Ik heb geprobeerd om veel merken te bekijken, maar er zijn er zo veel. Dus denk ik niet of iemand die bij parfumerie zaak werkt alle producten kent.
  2. Kijk op de bijsluiter voordat je iets koopt.
  3. Je kunt minerale oliën gebruiken, alleen als het guur weer is, dan wordt je huid beschermd.

Heb je advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.