Wij werken in de salon volgens het Anbos covid 19 protocol. Lees de maatregelen.

Yin en yang zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn. Het yin-yang symbool is de Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Het zijn echter niet louter tegenstellingen, maar vooral complementaire (elkaar aanvullende) waarden.
De traditionele Chinese geneeskunde en is een heel mooi en complexe wetenschap. Salon Saya werkt met de methode dat is afgeleid uit deze geneeskunde.

Om toch een klein beetje te weten te komen tot welke type je behoord, zou je de volgende vragen kunnen stellen, maar dit is nog maar puntje van de ijsberg. Je bent niet alleen Yin of Yang, ik kijk wat uitspringt, want Yin en Yang horen bij elkaar. Yin en Yang vullen elkaar aan, houden elkaar in balans en creëren elkaar.

  1. Verbrand jij snel als je in de zon ligt?
  2. Hou je veel vocht vast?
  3. Heb je koude voeten en/of handen?
  4. Wat je ook op je huid aanbrengt, het slurpt gewoon alles op?

Tijdens de anamnese zal ik deze en meerdere vragen stellen. En dan komt er een uitslag uit.
Ik zal je een aantal kenmerken geven van beide types, (huid en psychologisch gerelateerd):

Yin type:
vrouw, nacht, donker, bleek, verslapte huid, hoge pijngrens, slechte circulatie, ontspannen, diepe slaap, heeft snel koud etc.
Yang type:
man, hemel, licht, rood, gespannen huid, lage pijngrens, vochtarme huid, zenuwachtig, sterke stem, warm zweet etc.
Voel je mooi vanbinnen en vanbuiten